Menu

Grootschalig renovatie en nieuwbouw De State Hillegersberg te Rotterdam

Scroll verder

‘Het pand de State Hillegersberg is een functioneel gebouw maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen die vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De State Hillegersberg wordt daarom helemaal toekomstbestendig gemaakt. Beoogd is een duurzaam gebouw waarbij hergebruik van materialen en toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke materialen het uitgangspunt is. Op het dak komen zonnepanelen. Verder is het streven dat het gebouw gasloos wordt.’
Bron: https://www.transmitt.nl/onze-locatie/renovatie/

Begin 2016 is Sentus gevraagd advies te geven met betrekking tot de overname van het voormalige Reuma Revalidatiecentrum Rotterdam (RRR). Na het opstellen van een technical due diligence (eerste helft 2017) werd de overname een feit waarna we in de zomer van 2017 samen met Fundis zijn gestart met het opstellen van een gedegen Programma van Eisen van de renovatie van het gebouw, zowel bouwkundig als installatietechnisch.

Vanaf dat moment heeft Sentus het huisvestingsadvies en bouwprojectmanagement verzorgd. Samen met het ontwerpteam, bestaande uit RAU architecten, Archipunt constructies, Sentus installatie, Fundis als gebruiker en Cofinimmo als investeerder/eigenaar, is er hard gewerkt aan een renovatie- en deels nieuwbouwplan voor deze locatie welke voldoet aan de modernste eisen en wensen van een woon- en hoogwaardig revalidatiegebouw. Veel licht, zicht op de natuur en omgeving buiten, verse lucht, goede ​akoestiek en duurzaam. Duurzaam door hergebruik van de complete waardevolle constructie en toepassing van de modernste warmtepompsystemen en PV panelen.

Het oude gedeelte van het gebouw dateer uit de jaren ’60 en bestaat uit een kolommen constructie met een grote vrije hoogte tussen de verdiepingen. Dit maakt het mogelijk dit bouwdeel tot op de constructie te strippen en het betonskelet her te gebruiken.

De ‘nieuwe’ vleugel uit de jaren ’90 voldoet functioneel niet en zal worden gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt voor 48 bewoners WLZ nieuwe huisvesting gebouwd.

In de nieuwe situatie is er ruimte voor:

  • Luxe brasserie
  • 48 appartementen t.b.v. de bewoners van Welthuis (WLZ)
  • 28 1-persoons studio’s met eigen sanitair t.b.v. het Zorgpension
  • 60 1-persoons studio’s met eigen sanitair t.b.v. de revalidanten van Transmitt
  • Riante behandelpoli met spreek/behandelkamers, een oefenkeuken t.b.v. de ergotherapie en een ruime oefenruimte en fitnesszaal
  • Huisartsenpraktijk

Planning:

19 augustus 2019 zijn de sloopwerkzaamheden van start gegaan. Op 16 oktober 2019 hebben we samen met de opdrachtgever, financier, architect, adviseurs, bouwers maar vooral met de bewoners en medewerkers van De State Hillegersberg de feestelijke ‘eerste’ paal gevierd voor de renovatie van De State Hillegersberg!
Begin zomer 2020 zal de 1e fase afgerond worden en kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe entree, brasserie en is de eerste vleugel met 1-persoonsstudio’s gereed.
De hele renovatie en nieuwbouw is naar verwachting begin 2022 afgerond.

Kijk ook eens voor meer informatie op de site van De State.

 

Hieronder de timelaps te zien van het heiwerk op 16 oktober 2019.

Onze projecten

Meer weten? Neem gerust contact op.

Contact